Even geduld aub. Berekening is in volle gang
help-button
Sluiten

Welkom bij het BIPT-onlinehulpsysteem. Door op de knop 'Help' te klikken kunt u steeds meer informatie krijgen over het scherm dat u momenteel bekijkt.

Hoe werkt het


Het programma voor tariefvergelijking zal afhankelijk van het gebruikspatroon dat u zult hebben ingevoerd de maandelijkse factuur simuleren die met dat patroon overeenstemt door de tariefplannen te gebruiken van de operatoren die momenteel actief zijn op de Belgische markt.                         

Het resultaat van deze simulatie wordt weergegeven in de vorm van een lijst die wordt gesorteerd volgens de maandelijkse kostprijs, waarbij aanvullende informatie wordt verstrekt zoals:

  • de naam van de operator, eventueel samen met zijn logo;
  • de naam van het tariefplan;
  • de bijzondere eigenschappen van het tariefplan (dekking, kwalitatieve aspecten, details van de facturering, enz.). 

Voor meer informatie over het gebruik van het programma voor de vergelijking van de tarieven, kunt u terecht op de pagina “Hoe werkt het” onder de tabs in verband met vaste telefonie, mobiele telefonie, breedbandinternet of gebundelde aanbiedingen (aanbiedingen waarin vaste telefonie, mobiele telefonie, internet en/of televisie worden gecombineerd):

Wij wijzen erop dat er een aantal methodische keuzes nodig zijn geweest om een goede werking van het tariefvergelijkingsprogramma te garanderen. Internationale roaming valt buiten het toepassingsgebied van het tariefvergelijkingsprogramma. Naar analogie van de andere tariefvergelijkingstools houdt onze tool hier dus geen rekening mee in de berekeningen. Anderzijds bevat het programma bijvoorbeeld geen oude tariefplannen, eventuele kosten om van operator te veranderen of voor aansluiting buiten de installatiekosten of aspecten inzake dienstkwaliteit, die ergens anders moeten worden gecontroleerd (dekking, termijnen voor aansluiting of opheffing van storingen, helpdesk, werkelijke snelheid van de internetverbinding, enz.). Voor meer informatie hieromtrent, verzoeken wij u om te wenden tot de beschikbare informatie op de website van de operatoren.


Ontwerp en ontwikkeling door EasyChange